måndag 22 januari 2018

Vinterhelg

Hostan har sakta, sakta släppt taget om vår familj och nu sover vi nästan som vanligt igen. Hurra!

Under helgen har vi njutit av en helt fantastisk vinterhelg i Uppsala. Gnistrande vitt överallt och klarblå himmel och solsken. Nästan så att man fick nypa sig i armen...

Fredagen inleddes dock med middag på Pong och balett på UKK för mig, Karin och Maria. Maria tycker att vi har för lite kultur i våra liv, så hon drog med oss i en form av kulturklubb där vi bestämde att baletten Nötknäpparen fick bli vår första aktivitet. En rolig idé som jag gärna hänger med på. Framöver blir det utvärdering av baletten och planering av nästa aktivitet. Förmodligen ses vi på ett café i stan, eftersom det väl är en typ av kultur bara det?


I lördags åkte Moa och Jonas på kalas till Moas kompis Ville medan jag och Arvid tog på oss kläderna, dammade av snowracern och mötte upp Vide och Noa i pulkabacken. SÅ härligt! Och när Arvid tröttnade på att knata uppför backen gick vi till intilliggande lekparken och gungade en stund innan vi efter nästan 2 timmar gick hem och åt ett väldigt sent mellanmål.


På kvällen åt vi chiligryta och Moa fixade salladen galant (men hur läskigt är det inte att se sitt barn med en kniv i handen?!)


I går sken solen återigen och hela Vänge gnistrade av en helt otrolig rimfrost. Termometern visade -13C på morgonen och det skrämde förmodligen slag på de flesta eftersom vi knappt såg en själ på vår promenad i byn och dessutom var helt själva i pulkabacken. Helt sjukt! Vädret var verkligen helt underbart och det kan inte ha varit mer än kanske 6-8 minus i solen strax efter lunch. Vi ville aldrig gå in, men efter drygt 2 timmar utomhus behövde båda barnen kissa och Moa värma sina fingrar, så då gick vi in och drack varm choklad till mellanmål och beställde två nya lekhjälmar eftersom de två vi har tydligen är för små. Moa kunde under protest klämma in sig i sin en stund igår, men Arvid kunde absolut inte ha sin så han fick ha cykelhjälm i pulkabacken. Det gick det också.





Det här är definitivt en helg att spara i hjärtat och plocka fram och glädjas över när plusgraderna och regnet kommer på onsdag :(





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar