torsdag 14 september 2017

Dags för en rapportering från vardagen igen. Vi jobbar, trivs på förskolorna och pysslar på med lite allt möjligt här hemma.

Arvid hade en jobbig förskolestart då allt från lokaler till många barn och en pedagog byttes ut över sommaren. Men nu har han kommit in i allt nytt och vill in och leka direkt när vi kommer på morgonen istället för att klamra sig fast vid oss och be oss ta med honom hem igen. Så skönt! De orden har känts i hjärtat!

Moa trivs superbra i sin grupp också. Tänk att hon nu ingår i 5-årsgruppen där det pratas om "inför förskoleklass". Sjukt!

I lördags hade vi en surmorgon hos oss. Alla var lika grå som vädret och gick varandra på nerverna, så för att inte bli helt tokiga gick vi ut på promenad bort till vår lilla lekpark och där vände allt. Se bara:



Så tacksam att allt som behövdes för att få en bra dag istället för en sån så som den började var lite lek utomhus.

På eftermiddagen hälsade vi på våra gamla grannar på Vattholmavägen. De bor kvar, så det kändes minst sagt konstigt att gå in i en sån lägenhet vi bodde i förut! Men en jättetrevlig eftermiddag blev det. Moa och Emil lekte så fint och Arvid var med på ett hörn. Emils två småsyskon också.

Sen har vi väntat hela sommaren och äntligen blommar Arvids solros! Han planterade den på förskolan och nu är den typ 1,50m hög och gul och fin.


Söndagen bjöd på riktigt härligt väder. Arvid hoppade studsmatta och hjälpte pappa medan Moa lekte hos Liv och jag handlade och bakade äppelpaj.




Vi fick bara 7 äpplen i vårt träd i år pga frostnätterna i maj. Men det kompenserade trädet med att producera stora äpplen istället. Alla var stora, men ett var gigantiskt. Använde en nektarin som referens:


Nu: god natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar