onsdag 28 maj 2014

Högsommar, värmerekord och sen vårvinter igen

Vilket väder vi hade förra helgen! Den varmaste majtemperaturen sedan mätningarna började någon gång på 1800-talet hörde jag ryktas om. Det kändes! Värmeböljan kom redan i torsdags, så efter dagishämtning cyklade vi raka vägen in till stan och köpte sandaler, t-shirts och shorts till Moa så att hon inte skulle svettas ihjäl på förskolan på fredagen. Man kan säga att vi låg lite efter med sommarshoppingen i år (också).

Det var tänkt att vi skulle till Västerås i söndags, men som alltid när vi ska träffa tvillingarna Blomstedt (nytt efternamn har de också, vilken grej!) är det någon som blir sjuk. Sist var det Moa. Den här gången var det Albin. Så allt ställdes in och istället blev den längsta utflykten den helgen till Vänge. Inte dumt det heller, men lite snopet att behöva ställa in ännu en gång. I Vänge fick Moa prova på att hoppa på en sån där stor studsmatta för första gången. Vilken hit! Vide, som är en van studsmattehoppare, hade riktigt bra teknik och hoppade nog en decimeter högt. Imponerande! Moa förstod att det var hoppa som var grejen, men lättade nog inte mer än max en centimeter ett par gånger. Hon försökte, men det blev mest gungande med knäna och vevande med armarna, men det var kul det med. Tänk om Moa också hade äldre kusiner med en stor studsmatta bara några hus bort. Oj så många drömmar som skulle infrias där. Inte bara den om en studsmatta...

På måndagen hade vi inplanerad grillmiddag med grannarna. Ingen av oss hade testat de fina grillborden som finns på innergården, så vi gjorde gemensam sak av det hela. Tyvärr försvann 20 av de 30 härliga graderna under dagen och efter att papporna trotsat kylan och grillat köttet åt vi sedan inomhus. Barnen lekte riktigt bra ihop, trots att lilla Teo är prick ett år yngre än Moa. Han var väldigt fascinerad av Moa och Moa tyckte nog att det var lite roligt att ha ett mindre barn som sällskap för en gångs skull. Det händer ju knappt.

Igår blåste det storm ute och kombinerat med +12C kändes sommarvärmen med ens väldigt långt borta. Jag hämtade Moa, hade Maria (Elsas mamma) som middagssällskap och sen kom pappa Jonas hem från jobbet precis innan Moa skulle krypa ner i sängen. Och visst är det härligt att gå och lägga sig på en tisdagkväll och vakna en fredagmorgon? :) För lite fredag är det ju idag då en efterlängtad långhelg börjar redan imorgon. Farmor och farfar rullar in i Uppsala sent ikväll och sen får vi se vad vi fyller dagarna med. Sol och bad lär det inte bli. Tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar