söndag 4 maj 2014

Överkalix

Då var sista kvällen hemma i barndomshemmet är återigen avklarad och nu är vi på väg söderut igen. Med blandade känslor. Skönt att komma till sitt men så himla tråkigt att lämna alla. Hade lätt kunnat stanna en vecka till! Den här gången har vi spenderat all tid med familjen och inte bokat upp någonting annat. Efter senaste tidens hektiska schema kändes det som ett bra val.

Första morgonen hos mormor kröp Moa upp i mormors tillfälliga säng och hade sagostund. Så mysigt! Och vilken snäll mormor hon har som tar gästrummet (just nu mosters rum ganska ofta, vilket syns på halsduken på väggen) och luftmadrassen så att lilla Uppsala-familjen kan ta det stora rummet där spjälsängen ryms.

Efter morgonmys blev det utflykt till lekparken vid mammans gamla skola. Då var det mellanstadium och nu är det förskola.

Den vita byggnaden här bakom är mitt andra barndomshem Sporthallen. Tänk så många timmar jag har spenderat där!

Gung-gung!

Resten av torsdagen fyllde vi med besök av gammelmormor

Och ännu mer äventyr utomhus med bl.a. en promenad runt morfars jobb

På fredagen flyttade vi hem till morfar och körde rally med dockvagnen

Och lekte med kylskåpsmagneterna

Vi har även hunnit plocka en herrans massa kottar, hälsa på världens bästa grannar och gå på två promenader i byn för att titta på hästarna och ikväll firade vi morfars födelsedag lite i förskott med smulpaj, blåbärsmuffins, blomma och trisslotter. Han fick tre lotter och vann på alla. Vilken grej!

En kanonhelg har vi haft helt enkelt och det är jättetråkigt att den är slut :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar