söndag 29 april 2012

De första kläderna och amerkansk fotboll

I torsdags köpte vi pluttens första kläder och samma dag inhandlades även täcke och kudde till spjälsängen. De två sistnämnda enbart pga "babykväll" på Babyproffsen och 20% på allt i butiken. Japp...vi gick på den lätta.

Igår drog vi som vanligt fram städattiraljerna och städade lägenheten. När det var klart möblerade vi om i sovrummet. Varför? Jo, för att en krabat som ännu inte har tänkt dyka upp förrän om 12 veckor redan har så mycket saker att vi behöver någonstans att förvara dem :)

Datorn åkte ut, byrån fick ta datorns plats och i hörnet där byrån stod står nu en vit spjälsäng. Spjälsängen är monterad av den enda anledningen att den är perfekt att lägga alla andra saker i. Skötbordet har vi rationaliserat bort. Det får helt enkelt inte plats någonstans. Istället har vi köpt en MDF-skiva som vi klätt med vaxduk och lagt på byrån. Det gjorde byrån 15cm djupare och på så vis kan vi rymma en skötbädd där på istället för på en separat möbel. Skivan är 95cm bred för att även ge en vattentålig avställningsyta på sidan om, för en vattenbalja, salvor, puder och ja...inte vet jag allt man nu kan tänkas behöva. Till vänster om byrån är det tänkt att en skräpkorg och en trådvagn med tre våningar ska rymmas. I vagnen ska man hitta blöjor och handdukar och allt annat man inte vill ha stående uppe på byrån. Vi får se om vi får till allting, men så är det tänkt iallafall.

Det värsta med allt det här är att vi, eftersom datorn åkte ut ur sovrummet, tvingades möblera om i vardagsrummet också. Så nu har vi ett FULT datorbord där inne :( Har inte vant mig vid det överhuvudtaget utan tycker att det ser hemskt ut. Nåja...får väl lov att ge det lite tid helt enkelt. Eller hoppas på att vi hittar ett hus snart. Det sistnämnda vore såklart bäst.

Igår, efter ommöbleringen cyklade vi in till stan och åt en mjukglass i solen vid ån. Var helt galet fint väder! Vaaaarmt och skönt. Kl.15 började en match i amerikansk fotboll som jag hade fått gratisbiljetter till. Så då begav vi oss till Studenternas. Nisse följde med också. Det var trevligt och väldigt bra att ha honom med,vi behövde någon som förklarade reglerna :) Tyvärr förlorade Uppsala mot Örebro, men solen värmde skönt (nästan hela tiden) och det var kul att se och lära sig något nytt. Nästan så jag hoppas på fler erbjudanden om gratisbiljetter ;)

Idag skiner solen från en lika klarblå himmel som igår...exakt vad vi ska hitta på är inte bestämt, men UT ska vi!
Kläderna! Ett fint ekologiskt set från H&M

 Sängen och pluttens prylar. Mjukishunden är en present från blivande mormor och den lilla tigern som ska hänga i barnvagnen köptes också på Babyproffsen i torsdags. Spjälskyddet ska bytas. Det där var det enda som fanns när vi köpte sängen. Nu har vi sett att det finns helvita också.

 Underredet till skötbordet. Nallarna får flytta på sig så snart skötbädden är inköpt och den lilla necessären från SeBaMed kommer från en gratisbox från Apoteksgruppen.

 Såhär ser det ut på avstånd. Borde väl funka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar