söndag 22 april 2012

När blivande pappan får välja

Jonas har läst i sin pappabok att det är okej att börja köpa saker. Att det är okej att känna oro för att nåt ska gå snett, men att man även ska inse att OM det värsta skulle hända så kommer inte det största problemet att vara att vi hade hunnit köpa en spjälsäng. Att man ska se grejen att förbereda sig praktiskt som ett sätt att även förbereda sig mentalt. OJ vilken klok man som har skrivit den där boken! (Och jösses vad klok JAG är som har köpt den åt Jonas!) Så igår, när vi hade sovit ut, sett morgon-tv i sängen, ätit lång frukost och städat lägenheten och klockan inte var mer än strax efter 11 och vi verkligen inte hade några fler planer för dagen bestämde vi oss: Let's go shopping! :)

Vi tog en tur till Barnens Hus och gick runt där och klämde och kände på det mesta. Kom fram till att vi köper babyskyddet begagnat av Jonas kollega och att det bästa för oss nog är att ha skötbordet i sovrummet istället för att klämma in det i badrummet. Sen tittade vi på inte fullt så stora inköp som tex sängkläder, filtar och mobiler. Jonas hittade en Pingu-mobil som han föll för, så den fick tillslut följa med hem. Fanns Mumin, Tummen och Laban också, men Jonas var väldigt bestämd. Pingu skulle vi ha! Så så blev det :)

Vi hann även med en sväng ut till Vreta med Åsa och Ludwig för att vart deras hus ska växa fram. Just nu var det mest en jordhög och massa sten, men om en månad kommer huset och till jul räknar dom med att flytta in. Coola grejer det där! Efter tomtbesöket åkte vi alla hem hit och åt tacos och sen gick vi på bio. Hunger games. En helt okej film faktiskt.

Idag är det skitväder och vi kommer oss inte för nånting. Iallafall inte än så länge. Och iallafall inte jag och Jonas. Bebis är det däremot mer fart på då och just nu tränas det flitigt på både sparkar och kullerbyttor. Magen bubblar åt alla håll :)

 Igår invigdes min nya poncho som inhandlades i Överkalix under påskhelgen och jag måste säga att jag gillar den. Skarpt!

Den fina Pingu-mobilen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar