söndag 22 juni 2014

Midsommar 2014

Vi firade Midsommar i Västerås tillsammans med och hemma hos min barndomskompis Anna, hennes man och tvillingpojkar Albin och Malte. Med på firandet fanns också en till familj med pojken Svante som är lika gammal som Albin och Malte och 10 veckor yngre än Moa. Så ja, ni kan ju tänka er vilken fridfull Midsommar det blir med fyra tvååringar på kalaset :)

Vi började med att åka ut till ett traditionellt firande en bit utanför stan, men valde att äta vår picknick direkt vi kom dit och därmed också tyvärr missa dansen runt midsommarstången. Inte riktigt enligt plan, men barnen visste ju inte att vi missade nåt utan var lika glada ändå så då gjorde det ju inget. Bara vi föräldrar som kände det lite som ett misslyckande.



Sen åkte vi tillbaka till Anna och Jon-Emil och lät barnen härja både ute och inne och medan papporna fick hålla koll på kidsen fixade mammorna maten. Barnen somnade som små änglar när de skulle och föräldrarna fick sen avnjuta en mycket god och trevlig middag som pågick ända till midnatt. Då hoppade vi kvickt i säng för att orka hänga med barnen följande morgon :) En perfekt Midsommar om ni frågar mig. Eller, ja, temperaturen hade väl kunnat vara minst 10 grader högre så att vi hade kunnat sitta ute och äta...men man kan ju inte få allt.

Hur man försöker skapa lite lugn med fyra tvååringar i huset: Barnkanalen! De satt där i ungefär 5 min. Sen var det fullt ös igen.

Vi kom hem igår vid lunchtid och har sen bara pysslat här hemma och hängt ute i lekparken. I eftermiddag kommer Vide och hälsar på en sväng och då förväntar jag mig jubel från Moa. Hon har pratat om denna gosse i ungefär en vecka nu.

Pippilott-premiär!

(Pigg pappa i bakgrunden...)

Idag invigde vår stora tjej sin fina jeanskjol

(Pippi, Tommy och Annika behöver inget hus hemma hos oss; de bor fastkilade på kökslådorna. Jämt.)

5 arbetsdagar kvar innan semester. Det går liksom inte att beskriva hur underbart det ska bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar