onsdag 17 september 2014

Föräldramöte och konstverk

Hej på er!

Igår var det äntligen dags för föräldramöte på förskolan. Kan vara för att vi är nya i karusellen och att det ändras med åren, men jag tycker dom är jätteroliga! Det är intressant att höra hur personalen lägger upp terminen, vad som står i fokus just nu och hur de jobbar för att nå uppsatta mål. Lite om rutiner, hur barnen funkar som grupp osv. Den här terminen är det drama och känslor som gäller för Moas förskola. De läser sagor, dramatiserar, gör dockteater och ska även låta barnen göra egna dockor att ha dockteater med och om allt går enligt plan även filma när barnen dramatiserar en saga. Lyckas det så blir det filmkväll för föräldrarna sen. Det blir spännande!

Sen jobbar de mycket med färger och siffror och allt det här märks på Moa. Hon pratar ofta om "mamma är glad" eller "mamma blir ledsen om man gör så" osv och hon räknar allt hon ser. I morse radade hon upp ett gäng nappar på köksbordet och räknade högt och tydligt till sex nappar (vilket var rätt). Hon räknar även på fingrarna och frågar ofta "är den här grön?" eller säger "boken är blå". Färger är dock lite svårt och hon har rätt i kanske 50% av fallen, men ändå imponerande hur snabbt hon lär sig. Tänk vad mycket som har hänt på den fjuttiga månad hon gått efter sommaren. Hon växer så det knakar just nu, både kunskapsmässigt och språkmässigt. Så coolt!

Mellan hämtning på dagis och föräldramöte hann vi steka pannkakor och koka hjortronsylt av de sista hjortronen som fanns i frysen, så nu är det tur att det snart kommer mer bär från norr :) Morbror kom och åt middag med oss och var sen barnvakt medan jag var iväg på mötet. Jonas hade kick-off med jobbet och var borta hela kvällen. Så typiskt att veckans två enda kvällsaktiviteter ska ligga på samma dag. Tur att vi har snälla morbror som ställer upp!

I övrigt så rullar allt på. Moa hostar dock rätt mycket och var väldigt trött och grinig innan läggdags igår, så även om hon var pigg och glad precis som vanligt imorse är jag lite orolig att det är något som håller på att bryta ut. Time will tell...


Gårdagens middag.

Moas konstverk som hängde i ateljén på förskolan. Tänk att min tvååring redan är så duktig på att rita traktorer... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar