tisdag 9 september 2014

Kick-off, Skogsmulleloppet och nedräkning

Jaha ja. En till helg har passerat utan det minsta livstecken från mig här inne. Under vardagarna har vi ju inte så mycket mer för oss än att lämna, hämta, jobba och laga mat, men förra veckan hann jag även med att plocka äpplen hos Vides mormor och det resulterade i denna underbara äppelkaka.


I torsdags kom faster Emma på besök och i fredagsmorse åkte jag iväg på kick-off med jobbet. Vi var på Steningevik som ligger utanför Märsta. Det ligger precis vid vattnet och var verkligen ett jättefint ställe! Vädret var dessutom toppen, så på alla pauser och även vid minglet innan middagen kunde vi njuta av varm och härlig sol på deras altan. Oftast i kombination med sagolikt fikautbud, juice eller godis. Man behövde verkligen inte gå hungrig :)

Dagen bestod av föreläsningar, presentationer och information om vad som händer på företaget och avslutades med mingel där alla olika avdelningar hade ett bord där de presenterade sin verksamhet. På kvällen fick vi en trerättersmiddag med pilgrimsmussla till förrätt, rådjur till varmrätt och chokladsorbet med pärontillbehör till efterrätt. Pilgrimsmusslan var dock inget för mig, men varmrätten och efterrätten var väldigt goda båda två.

Kvällen avslutades med fest där underhållningen bestod av ett liveband där självaste vd:n rockade loss tillsammans med sina barndomskamrater. De har spelat ihop i 24 år (!). Så kul att se! :)


Efter en underbar frukost på lördagmorgon åkte vi sen hemåt. Moa blev så glad att se mig och efter en kaosartad natt på Vattholmavägen var nog även Jonas väldigt glad att jag var hemma igen ;) Lördagen spenderades i ett lugnt tempo med lekparkshäng och pulled pork-middag i solen på balkongen.

På söndagen åkte vi ut till Vänge direkt efter frukosten för Vide och Moa skulle ju delta i Skogsmulleloppet! Det var ett lopp för barn mellan 2 och 9 år där man skulle ta sig runt på antingen 1km-banan eller den längre på 2,5. Vi valde 1km och de små var så duktiga! Moa sprang och gick hela vägen på sina små ben och vid målgång belönades de med både korv med bröd och ett litet mjuksidjur. Ett jättemysigt evenemang och man måste ju älska Sverige med sina föreningar som erbjuder diverse gratisevent för barnfamiljer. Underbart!




Efter loppet var det dags för faster att åka norrut igen och vi andra gick tillbaka till Vide och kompletterade med lite mera lunch innan barnen däckade totalt och sov i nästan två timmar. Under den tiden satt föräldrarna i solen på altanen och pratade, fikade äppelkaka och njöt av en härlig söndag. Vilken dag!

Igår var det måndag igen och nu har nedräkningen inför årets umetjejhelg börjat. Ett helt år har gått sen sist och tre nya bebisar har hunnit komma och två till ploppar ut innan året är slut (bara ammande småttingar får följa med på dessa helger, de större får stanna hemma med sina pappor så att mammorna får umgås i fred). Den här gången ska vi ses hos Sylvia i Sollentuna och det ska bli så kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar