tisdag 30 september 2014

Nintendo Wii och helgens aktiviteter

I torsdags kom så moster och planen var väl att umgås med henne under helgen, men när sen hennes och hennes kompisars planer för lördagseftermiddagen gick åt skogen så drog de på dygnskryssning istället. Snopet för oss, men kul för dem. Istället hade vi en fixarhelg hemma då vi bland annat röjt på balkongen, sorterat och rensat hallbyrån på urvuxna vantar, tjocktröjor, tjocksockar och mössor, tvättat många maskiner tvätt för att kunna lägga undan allt som blivit för litet, inventerat vintergarderoben (Moa kan ha förra årets overall, hurra! Men lite skämskudde på exakt hur mycket för stor overallen måste ha varit förra vintern…), städat lägenheten, hunnit med två svängar till IKEA och köpt en ny säng till Moa. Vi hann även spendera eftermiddagen med både fika och middag hos Vide. Lika mysigt som alltid.

Lördagskvällen blev ju pga kryssningen ingen social tillställning alls som först planerat, så istället köpte vi aningen för mycket lösviktsgodis, tog på oss mysbyxorna och spelade Nintendo Wii hela kvällen efter att Moa gått och lagt sig. Tänk att vi varit bra på det där en gång i tiden…det kunde man inte tro i lördags. Men kul var det! :) Vi funderade på om det var första gången vi spelade sen juli 2012…


Angående sängköpet så är det, så snart vi hunnit montera den nya, dags att byta ut spjälsängen mot en riktig säng nu. Vi har inte haft någon brådska med det eftersom Moa gillat sin säng så bra, men de senaste veckorna vill hon vid läggdags inte alls lyftas ner i sängen eller lägga sig i den utan står och försöker klättra över kanten samtidigt som hon gråter ”jag vill komma uuuuuuuuupp!!!!”. Och enda sättet att få henne att somna lugnt är att sitta där bredvid så att hon inte känner sig instängd och övergiven. Så ja, man kan lugnt påstå att hon har vuxit ur spjälsängen nu och hon behöver kunna gå i och ur sängen själv för att känna ro. Det i sig kommer alldeles säkert att bli en utmaning, men när nyhetens behag har lagt sig är jag övertygad om att det är rätt tid för detta nu.

Ikväll uppträder Lady Gaga i Globen och det är egentligen huvudanledningen till att min syster överhuvudtaget är här just nu. Jag fick biljetten i present av mina syskon i februari och nu är det alltså dags. Min bror råkade ju dock boka in en USA-resa samtidigt som konserten så han kommer tyvärr inte med, men istället får vi sällskap av min systers kompisar. Ska bli väldigt spännande, har aldrig varit på en sån stor show förut.

Moa i en ärvd, lite för stor, men väldigt omtyckt kofta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar