tisdag 2 september 2014

En helg med hästar, kaniner, restaurangbesök och sömnvägran

Helgen började mysigt med en utflykt till Gränby 4H-gård där vi kollade på hästar, kaniner (och kaninungar!), grisar, höns och ankor. Hästarna och kaninerna var absolut populärast hos Moa och getterna ville hon inte ens gå nära. Inte förra gången heller. Vet inte vad det är hon har emot de söta små getterna? Vi hade även med oss ett litet förmiddagsmellis så att vi skulle orka handla lite innan vi åkte hem. 




På eftermiddagen kom morbror på besök och på kvällen väntade restaurangbesök på Peppar peppar för hela gänget. Äntligen skulle han få sin trettioårspresent! Vi fick jättegod mat och Moa skötte sig exemplariskt. Så duktig! Tack vare en lång eftermiddagslur höll hon sig vaken till kl.21 utan problem. Hon hade nog till och med kunnat vara vaken ännu längre.

På söndagen hängde vi hemma på förmiddagen och hade planerat en tur på stan på eftermiddagen. Moa vägrade dock sova lunch så alla planer gick i kras. Istället åkte jag till stan och mötte upp Nisse och Jonas stannade hemma med en övertrött Moa som inte somnade förrän kl.14:30. Jag och bror hade en trevlig eftermiddag på stan och Moa fick sova en timme medan pappan vilade upp sig efter hjälteinsatsen. Att sova till 15:30 på eftermiddagen är dock inget recept för en lyckad läggning på kvällen, så Moa somnade inte för natten förrän närmare kl.21 då heller. Även igårkväll hade hon svårt att komma till ro, så det får nog bli sömnrestriktioner på dagis också snart. Vår lilla tjej börjar bli stor!

Igår kom meddelande om löss på förskolan så kam och medel inhandlades på stört. Ska försöka få kamma det lilla huvudet ikväll och be till gudarna att medlet inte behöver användas.

Idag hoppas jag att vi får jobba hela dagen precis som planerat, men Moas snorande ökar och den första vabdagen hänger definitivt i luften...

Från finrestaurang till löss och snor i ett och samma inlägg..man måste älska småbarnslivet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar