tisdag 10 mars 2015

Vi har köpt hus!

Ja, för drygt en månad sedan faktiskt, men på grund av allt som hänt sen dess har jag helt enkelt inte haft tid att skriva om det. Jobbresa till Vemdalen, Mormors bortgång, gravidkrämpor och vardagskarusellen tog upp mer energi och tid än jag hade och därför föll det här liksom bort på vägen. Men så är det alltså. Vi har köpt ett hus och sålt lägenheten och nu väntar vi på att det ska bli 1 juni så att vi kan få flytta in! Dessutom sålde vi lägenheten innan visning. En visning som var planerad till vad som visade sig bli begravningshelgen, så det var en stor lättnad på fler än ett sätt att den aldrig blev av.

Huset då. Det ligger i Vänge, 12km väster om Uppsala, på en återvändsgata med barn i alla hus runtomkring. Huset är en enplansvilla med 4 sovrum byggd 2007 med en planlösning som verkligen tilltalar oss med sovrummen avskilda från kök och vardagsrum. I Vänge finns det två förskolor och skola upp till åk6, en väldigt aktiv idrottsförening och friluftsfrämjandet ordnar ofta aktiviteter för barnen. ICA Maxi med apotek plus några andra affärer ligger 7 minuter bort med bil. Och Vide med familj bor en femminuterspromenad från vårt blivande hus. Det känns verkligen helt rätt att flytta till hus nu. Bort från stan och till vår alldeles egna gräsmatta. Det enda som känns negativt på riktigt är förskolebiten. Det gör verkligen ont i hjärtat att ta Moa från ett ställe hon älskar, men i längden är det det bästa. Och det kan faktiskt bli lika bra på nya stället också, även om jag är rädd att det inte ska bli det då vi verkligen stormtrivs med förskolan vi har idag. Men genom att gå i förskola i Vänge lär hon ju känna barn nära där hon bor, och när det sen blir dags för skola är hon redan "hemma" där. Så nåt alternativ finns egentligen inte, men som sagt, det känns i hjärtat. I april/maj får vi veta om hon får plats där ute, annars får hon gå kvar i stan till vi får det.

Vi fick husbilderna från mäklaren när affären var klar, men för säkerhets skull kommer här en länk till källan så att jag inte bryter mot nån upphovsrättslag eller nåt.

Här ska vi alltså bo från 1 juni!









2 kommentarer:

  1. Men wow, grattis! Vad fint det ser ut!
    Underbart med de stora fönstren ut mot trädgården!
    Vi är också i färd med att byta förskola och visst känns det i hjärtat, svårt att låta bli att fundera på om man gör rätt. I ert fall är det ju mer självklart men här är det mest för att vi äntligen fått plats på förstahandsvalet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, det är fint och fräscht och bara att flytta in och bo. Passar oss som flyttar med en treåring och en nyfödd perfekt. Drömmer dock redan om att förändra ytskikten i en del rum, men det får bli sen.

      Hoppas förskolebytet går bra för er och att ni blir nöjda på nya stället. Jag förstår verkligen varenda liten ångestfylld stund ni går igenom.

      Radera