måndag 27 juni 2016

Midsommar 2016

Den kommer vi nog minnas länge enbart tack vare vädret. När var det solsken och minst 20 grader varmt hela midsommarhelgen senast? Tänk att det blev sådär som man föreställer sig, med en solig och varm dag, sommarklänningar och shorts, måltider utomhus och lek på gräsmattan. Underbart!


Vi firade i Idbyn tillsammans med farmor, farfar och faster. En lugn och enkel midsommar med god mat och lek i trädgården och ett besök på Arnäsvalls hembygdsgård för lite traditionellt firande också. Farmor band en krans till Moa innan avfärd till firandet och sen hade Moa på sig den resten av dagen. Hon var så fin! Och det var kransen också. Hade nog förväntat mig en lite enklare sort, men är glad att jag hade fel.

Fin tjej!
Fina barn!
Jonas grillade köttet och halloumin och jag fixade tillbehöret; färskpotatis i ugn med örtolja, parmesan och ruccola. Gott!

På midsommardagen åkte vi och hälsade på gammelfarmor Sally, som med sitt sviktande minne nog inte riktigt förstod hur lilla Moa kunde vara en så stor tjej. Arvid hade hon däremot stenkoll på, vilket kan tyckas lite konstigt. Kanske för att han heter Harry (som gammelfarfar) i andranamn? :) Hon blev iallafall jätteglad över vårt besök, strålade och log hela tiden och hade nog gärna klappat barnen på kinderna hela tiden om de hade låtit henne. Istället kom farmor på att sång var en bra aktivitet och så sjöng Moa, farmor och gammelfarmor Idas sommarvisa tillsammans. Sally var alldeles lycklig och Moa stolt över att få visa vad hon kan. Då var tårarna nära faktiskt. Inte bara för mig utan för alla som tittade på.

Igår hade vi lekdejt med Max och Charlie (och Janne och Eva) nere vid stranden. Efter några utbrott från Moas sida över väsentligheter som att hon inte fick leka i bara trosor och utan solskydd i solskenet, att Jonas hade tagit med fel t-shirt till henne och att farmor inte ville leka i sanden hela förmiddagen lekte  hon och Max sen väldigt bra tillsammans och så åt alla grillad korv till lunch och fikade bullar på farmor och farfars altan. Kul att hinna träffa dem, även om det blev väldigt kort.

Sen kom eftermiddagen och det gick inte att skjuta upp min hemresa längre. Den gick bra, men jag hade ju hellre stannat med de andra och varit ledig istället. En positiv nyhet som väntade här hemma var dessa två i jordgubbslandet. Så goda!

Just nu leder Island över England med 2-1. Coolt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar