torsdag 9 juni 2016

Update från tåget

Passar på att slänga in ett inlägg innan vi anländer till Stockholm C. Andra dagen av två på en kurs på Scandic Anglais. Kursen är bra, men det tar på krafterna att matas med information och ha dikussionsuppgifter en hel dag. Var hemma vid 19 igår och det lär bli samma idag.

Hemma har Jonas fått sällskap och förstärkning av Erika. Trist att jag hade kurs just denna vecka, men samtidigt bra att hon kom när Jonas annars skulle varit själv från frukost till läggning. Moa trivs som fisken i vattnet av sällskapet från moster som leker och hoppar studsmatta  med henne :) Arvid var tydligen lite blyg igår när hon kom, men det släppte sen.

Arvid var till BVC igår pga utslag/eksem på kinderna, hakan och överläppen. Jag var rädd att det var äggallergi, för i måndags åt vi pannkakor och kesoplättar till lunch (dvs massor med ägg) och den eftermiddagen och kvällen var utslagen hemska! De har hållit på av och till i månader, så när de blossade upp så mycket i söndags fick det vara nog och vi ringde BVC. Utslagen är dessutom väldigt lika de som Noa får när han äter ägg. Därav min misstanke. Men de trodde inte att det var allergi, utan början till eksem pga känslig hud, dreggel och napp (men han har verkligen bara nappen när han sover och då dreglar han inte, så det köper inte jag). Kortison 2x/dag i 2v blev ordinationen. Kändes inte kul alls att smörja på kortison på de små kinderna...känns så starkt! Men vad göra? Det jobbiga är att igår hittade vi små små prickar på båda benen från rumpan ända till fötterna också, och de har vi aldrig sett förut. Vi avvaktar lite, men om de är kvar nästa vecka ringer vi BVC igen. Nåt är det ju som spökar.

Växelfel i Karlberg, men snart framme i ett soligt Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar