fredag 15 februari 2013

En bebis packning och öppna förskolan

Vi ska vara borta i knappt två dygn, men herrejösses vad mycket grejer vi behöver ha med! Eller vi och vi...Moa snarare :) Kläder, blöjor, leksaker, vagn, bärsele, snuttekaninen, nappar och nu för tiden även välling, gröt, mat, nappflaskor, haklapp, sked....jaja, kul ska det bli iallafall!

Igår blev vi inbjudna till bebisbaddejt på Fyrishov idag och det hade varit så roligt att följa med! Övervägde det länge, men insåg att det skulle bli väldigt stressigt i och med packning och andra förberedelser som måste hinnas med innan vi ska åka vid 16-17-tiden, så det får bli en annan gång. Trist, men bäst i längden.

Denna vecka har vi hängt på öppna förskolan två gånger. Det var längesen sist och jag har saknat det. Jag har alltid tyckt att det har varit mysigt, men hela hösten var ju Moa så liten och hängde mest bara med. Men nu, nu är hon med på ett helt annat sätt. Hon lyser som en sol när hon ser de andra barnen och kyrk-tanterna som pratar med henne. Hon leker på golvet med alla nya leksaker och tittar storögt på tanterna och deras rörelser när vi sjunger. Det är så kul att se! Förut tycker jag att hon var rätt reserverad och avvaktande när det har varit många nya människor, men nu är hon som förbytt. Antingen var förra grejen en fas, eller så är vi i en nu där hon tycker att det är jättekul med andra människor. Jag hoppas såklart att det förra var en fas och att hon kommer att fortsätta vara så här glad och pratsam med andra vuxna och bebisar. Men det får tiden helt enkelt utvisa. Oavsett, så kommer vi att fortsätta gå på dessa träffar. Nu när Moa är över halvåret har vi bytt grupp och därmed fått tider som passar oss mycket bättre. Småbebisarna har tid kl9-11 och 6mån - 1,5år kl13:30-16. Morgontiden var en stor anledning till att vi inte gick så ofta förut. Det är för tidigt helt enkelt.

Nu ska jag fortsätta skriva packningslista...

Trevlig fredag på er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar