söndag 3 februari 2013

Vällingpremiär

Ikväll fick Moa välling för första gången. Bara en halv deciliter, men ändå! Jag trodde att hon skulle bli lite skeptisk när hon märkte att det inte var mjölk som kom ur flaskan...men oj så fel jag hade. Hon brydde sig inte alls om att det inte var mjölk, utan drack till det var slut och sen grät hon för att hon ville ha mer :) Det fick hon inte. Istället erbjöd jag amning och det togs gladeligen emot det också. Tror vi har fått en matglad och glupsk liten dam, minsann! Ett tag strejkade hon lite på katrinplommonpuré och enbart mosad potatis grimaseras det åt en del, men i övrigt har hon ätit allt hon fått med god aptit.


I övrigt har helgen varit lugn, men ändå fullspäckad med vardagliga ting. Vi har promenerat i underbart väder (klarblå himmel, solsken och 1 eller 2 minusgrader), lekt hemma, haft morbror på middag och lördagskvällshäng med sällskapsspel och lite melodifestival, tvättat, städat och köpt soffa. Inte så spontanshoppat som det kanske låter. Att vi ska köpa ny soffa till nästa lägenhet bestämde vi för länge sen, så vi har kikat på olika alternativ ett tag. Just den här soffan fastnade vi för redan i höstas och nu passade vi helt enkelt på att köpa den medan den fortfarande var på rea. Det enda vi hade beslutsångest över var färgen på tyget, men tillslut valde vi det lite mer barnvänliga, mörkare alternativet, som går åt det bruna hållet, istället för ett ljust grått tyg. Förhoppningsvis blir vi nöjda! Den kommer att levereras direkt till nya lägenheten i slutet av april. Vår gamla soffa åker ut på Blocket i slutet av mars om inte min syster kommer på ett sätt att frakta den till hennes lägenhet i Borlänge på ;)

 En trött Moa i gammelmormors famn

En glad nakenfis på mormors köksgolv

Övriga familjen sover redan och jag funderar på att snart göra detsamma. Jonas, som vanligtvis är en riktig nattuggla, gick och la sig redan kl.20. Han var helt knäckt. Hoppas det bara berodde på dålig sömn natten innan och inte på att han ska bli sjuk eller nåt :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar