tisdag 2 april 2013

Moas första påsk

Vi har haft en bra helg i Övik. Fullt upp, men ändå i lugnt tempo på nåt vis.

Resumé:

Fredag: Jag fick sovmorgon till kl10! Så underbart! Det bästa med att sova i en egen stuga på tomten är ju att man inte hör någonting av vad som pågår i stora huset och därmed kan sova ostört så länge man vill. Med tanke på hur nätterna sett ut de senaste 4-5 veckorna var detta något jag verkligen behövde...

Efter en promenad och det vanliga äta/sova/leka/bajsa-köret åkte vi på middag hos Jonas barndomskompis + familj. De har sonen Max som är exakt 4 veckor yngre än Moa, så det var kul att se dem "leka" med varandra. Max rullar sig fram dit han vill medan Moa fortfarande konsekvent backar åt rakt motsatta hållet mot dit hon vill... :) Vi lekte med barnen, åt gott, sövde barnen och pratade till sent på natten innan vi åkte hemåt igen. Mycket trevlig kväll!

Lördag: Efter en katastrofnatt var vi rätt möra när lilltösen sa god morgon vid 6-tiden, men som tur var somnade hon om mellan oss i 30 minuter till...så klockan hann faktiskt bli 6:45 innan vi kravlade oss upp ur sängen och ut i på vardagsrumsgolvet för att leka. Mitt på dagen kom höjdpunkten: pulkapremiären! Moa fick en pulka i julklapp som vi glömde kvar i Övik, så nu var det dags för premiärturen. Vi pälsade på lilltösen en stor overall som farmor köpt på second hand och tog på henne solglasögonen för att skydda de små ögonen mot den starka solen och sen bar det av ända ner på isen! Moa sa inte ett ljud på hela färden utan satt bara och tittade på allting, så vi tror att hon tyckte om det :)

På kvällen firade vi farfars 60-årsdag i förskott med middag på restaurang. Moa charmade såväl bordsgrannar som personal och vi hade en trevlig middag. Farfar fick sin present också: en resa till Barcelona! 17 maj bär det av för oss alla 6, så nu ska vi bara fixa ett pass till Moa och sen är vi redo! På kvällen fick vi alla varsitt påskägg. Moa också. Hon fick det största och där i fanns en mjukistupp och majskrokar!

Söndag: Ett besök hos en annan av Jonas kompisar och hans familj. De har en son som är exakt 10 veckor äldre än Moa, så där låg hon i lä när det gäller både det ena och det andra. Emil kryper med en rasande fart, ställer sig mot möbler och skjuter stolar framför sig och Moa tittade storögt på. Efter en trevlig lunch, kaffe i solen och en promenad runt byn var det dags för dagens andra stopp: Moas gammelfarmor, innan vi återvände hemåt för middag och läggning av Moa.

Måndag: Hemfärd! Bilkö i över 90 minuter kändes inte optimalt, men vi bytte bajsblöja medan vi var helt stillastående och sedan fick Moa äta middag i bilen och på så vis tog vi oss ända hem på 7 timmar.

Moa och påskägget

Moa och påsktuppen

Pulkaåkning

Glad påsk!

1 kommentar:

  1. Helt rätt mössa har hon:) Så söt i solglasögonen:)

    SvaraRadera