måndag 21 januari 2013

6 MÅNADER

Igår fyllde vår älskade tjej 6 månader. I 6 månader har hon förgyllt vårt liv. Vad sjutton gjorde vi utan henne?! (Sov, förmodligen...)

Tänk att ett halvt ÅR har gått sedan den där fredagen i juli då vattnet gick utan minsta förvarning. Ett halvt ÅR har gått sedan jag upplevde smärtor och krafter i min kropp som jag aldrig varit i närheten av förut. Ett halvt ÅR har gått sedan jag fick upp en liten, liten älskad krabat på mitt bröst och ett halvt ÅR har gått sedan Jonas klippte navelsträngen och vårt nya liv började. För ett halvt år sedan trodde jag fortfarande att det tog lång tid att föda sitt första barn ;)

Info om Moa vid 6 månaders ålder:

-sover 19-06/07, men vaknar några gånger per natt. Antingen bara för att få nappen och sen somna om eller för att hålla sina föräldrar vakna nån timme utan någon direkt anledning.

-äter inte på natten

-sitter själv, men behöver antingen en person eller några kuddar i närheten som kan fånga upp henne när balansen sviker. Så 100% sittkunnig är hon inte än...men snart!

-rullar över på mage så fort hon läggs på rygg, men åt andra hållet vänder hon sig i stort sett aldrig. Istället skriker hon när hon har tröttnat och så får vi gå dit och vända henne eller plocka upp henne

-lyfter bröstkorgen högt när hon ligger på mage och börjar även lyfta magen mer och mer, men står ännu inte på alla fyra

-sprattlar frenetiskt när hon ligger på mage och en leksak hamnar för långt bort.

-snurrar på stället, som en propeller, på golvet när hon ligger på mage och ser en leksak hon vill ha

-pratar högt och ljudligt med sina leksaker och med oss

-är reserverad mot "främlingar" och måste bearbetas lite innan hon låter sig hanteras av dem

-blir glad när hon ser andra barn och vill gärna klämma och känna på dem. Så länge dom ligger still och inte närmar sig henne alltså. Då är det inte roligt längre.

-har nästan bara strl68 i kläder (nån PoP-62a hänger med fortfarande) och strl3 i blöjor

-helammas fortfarande, men äter gröt varje förmiddag och har smakat på lite olika frukter och potatismos

-använder numera sittvagn. Mest eftersom liggdelen blev lite för trång när den varmaste åkpåsen skulle få plats. Men även för att hon inte vill ligga och se ingenting när hon vaken i vagnen. Här ska sittas och tittas på allting runtomkring!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar