måndag 14 januari 2013

Helgen

Eftersom förra "helgen" varade i ca två veckor kändes denna vanliga helg på två dagar alldeles för kort! Men, men...vardagen är här och det var bara för Jonas att åka till jobbet imorse. Stackarn...hoppas han orkar hålla sig vaken, för jag tror inte att han har sovit så gott i natt. Det gör man inte med en skrikande bebis i rummet...

I fredags fick vi finbesök av moster Erika som äntligen befinner sig på svensk mark igen efter en termin i Kanada. Morbror Nils kom också och hälsade på, så vi åt middag, såg På spåret och spelade spel till alldeles för sent på natten. Dessa småbarnsföräldrar är inte vana att vara uppe till efter midnatt, så jag tror att vi somnade i samma sekund som huvudet tog i kudden.

På lördagen åkte Erika hem till Överkalix och vi spenderade dagen i huvudstaden hos Maria, Fredrik och Elsa. Vi spanade in deras nya lägenhet, åt lunch, lekte, tog en långpromenad i deras nya hoods, fikade och såg på skidor på TV. En riktigt mysig dag. Vid 17-tiden åkte vid dock hem till landet igen för att försöka hålla på Moas nya sovrutiner och sovtider. Vid åttatiden sov hon gott, så fast det blev en liten förskjutning gick allting bra. Vi såg en film och sen somnade vi också. Gårdagens nattsuddande satt fortfarande i ;)

I går grejade vi på här hemma. Röjde lite och tog en långpromenad i det underbara vädret. Strålande solsken och -5C. Galet härligt. Sen kom Åsa på besök. Hon vill ju se hur Moa växer och jag vill se henne växa...så helt klart en win-win situation där :) Det blev hemgjord pizza till middag och sen började kampen. Kampen att få Moa att somna. Efter drygt en timme sov hon i sin egen säng, men vi fick nog gå in där var trettionde minut mellan kl20 och 22 för att ge nappen eller bara lugna henne. Från midnatt till kl6 var det oroligt igen. Hon var i stort sett vaken mellan 4 och 6, jätteledsen och omöjlig att få till ro. Vet inte alls vad problemet var, men jag hoppas det är glömt till ikväll!

Tanken var att tvätta imorse, men efter den här natten hade jag ingen lust att gå upp kl7 när Moa valde att sova till 8:15...så tvätten tar vi en annan dag. Ute är det dock strålande solsken, så det blir definitivt en promenad efter lunch.

Oj...vilken novell! Jaja..här tar den iallafall slut.

Nybadad tös

2 kommentarer:

  1. Åh så duktiga ni är att hitta på saker och njuta av er lediga tid! Härligt! Anledningen till att Moa har svårt med sömnen är svår att utröna orsaken till men jag gissar på utvecklingsfas. Det händer mycket runtikring och då kanske lillan har svårt att vänja sig vid livet. Det kommer ju med tiden att ordna upp sig, det där går i perioder som "alla" säger. Saknar er och skickar kramis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är kul att hitta på saker när vi är lediga alla tre...men sen är vi även noga med att prioritera hemmatid också, så när det planeras in saker helg efter helg brukar vi även boka upp vissa helger som hemmahelger och då får inget annat bokas in :)

      Ja, nästan alla i föräldragruppen upplever samma grej med nattsömnen, så det tyder ju på en fas precis som du säger...hoppas!

      Radera