tisdag 14 oktober 2014

Pappans födelsedag, familjeutflykt och fjärilar

Vilken helg vi har haft! I fredags ordnade jag och Moa så att en mysig fredagsmiddag och blommor stod på bordet när pappan kom hem.


På lördagen fick pappan sovmorgonända till kl.8 då han väcktes med en kram och ett grattis från Moa, framdukad frukost på bordet och paket. Fyller man år så gör man. Efter en lite för lång och avslappnad lördagsfrukost fick vi sen stressa som tokar för att hålla tidsplanen. Klockan 10 skulle vi nämligen möta upp Maria, Fredrik och Elsa för en familjedejt på Fjärilshuset i Hagaparken i Stockholm.

Fjärilshuset var en stor hit, även om barnen nog tyckte bättre om fiskarna och hajarna än fjärilarna. Fjärilarna var antingen tråkiga när de satt alldeles stilla på en blomma eller lite läskiga när de kom flygande i luften. Fiskarna däremot var ena riktiga höjdare. Vi hade kunnat stanna vid första akvariet hur länge som helst och sen lika länge hos hajarna.











Tydligen världens största fjäril. Den lever bara i två veckor och den här stackaren hade bara två dagar kvar att leva. Kul att ha sett den iallafall!

Efter pannkakslunch somnade tjejerna i sina vagnar och vi tog en lugn lördagspromenad i Hagaparken. Vädret var helt underbart; strålande solsken och +16C. Vi hade tänkt att tjejerna skulle ta en playdate med Estelle också när vi ändå var i krokarna, men de sov så gott i sina vagnar att vi strök den planen ;)

Efter sovstund åkte vi hem till Elsa och åt mellis och lekte i lekparken hela eftermiddagen. På kvällen åt vi jättegod paj till middag och tårta till efterrätt. Trötta, men otroligt nöjda efter en supermysig dag åkte vi sen hem mot Uppsala när det blev sovdags för Moa vid 8-tiden. Det hade varit mysigt att stanna längre, men man ska ju orka köra hem också.





Nästa playdate blir i Uppsala i novembar/december och då ska vi testa Leo’s lekland för första gången. Stockholmarna är erfarna leklandsmänniskor, men vi har aldrig testat och det var tydligen inte acceptabelt. Så det ska det alltså rådas bot på nästa gång vi ses.

I söndags fick pappan städa lägenheten på förmiddagen medan jag och Moa åkte och veckohandlade på ICA MAXI. På eftermiddagen åkte vi och kollade morbrors post (nu är han snart hemma igen!) och lekte i en lekpark vid ett intressant hus som är till salu. På kvällen lagade vi baconlindad kyckling och vips var det läggdags och snart dags att starta en ny vecka. Hej och hå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar