söndag 8 februari 2015

Potträningen har startat

I dag har det varit stort fokus på att få ha trosa som mamma, Nora och Estrid, så då har vi gjort som bestämda damen önskar och det har gått jättebra. Många turer till toaletten har det blivit för att Moa hävdar att det kommer kiss och bajs, men sen sitter hon 3 sekunder och sen är hon klar. Hon hävdar förstås att det har kommit det ena och det andra, men den bluffen går vi inte på och man blir ärligt talat rätt trött på att genomgå toalettproceduren var femte minut och man har rätt stor lust att dra på en blöja för att få en break. Men så kan man ju inte göra om man vill komma nånvart och framförallt inte nu när hon själv vill. Nån måtta på latheten!

Hur har det gått då? Ja i förmiddags kom det lite lite lite kiss under ett av de femhundraelva besöken men så avslutade vi med succé i form av att hon bajsade på toaletten nu ikväll och hon var överlycklig efteråt! Och vi också. Tyvärr hann vi även med en kissolycka alldeles innan kvällsblöjan skulle på, och då blev hon så ledsen! Vi kramades och sa att det är sånt som händer och försökte lugna henne, men hon var så besviken! Det gick som tur var över rätt snabbt och nu pratar vi redan om att hon får vara utan blöja imorgon igen efter förskolan.

En enda liten olycka under första dagen är inget att hänga upp sig på, för det lyckade nr2-ärendet väger mycket tyngre och nu är vi igång. Heja oss!

Första flätan!

2 kommentarer:

  1. Heja Moa! Kul att läsa om hur ni gör, vi har hittills inte haft så stora framgångar här men vi har inte försökt så ordentligt heller. Aldrig varit utan blöja, bara sagt åt henne att säga till när hon behöver gå och så låta henne sitta på pottan i samband med blöjbytena. Hittills kissar hon bara på pottan innan hon ska sova, typ. Er strategi verkar ju lovande än så länge!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, ja, egentligen har vi ingen aning om vad vi håller på med, men när Moa själv säger att hon inte vill ha blöja känns det som att det bara är att åka med och hoppas på det bästa. Hennes bästisar på förskolan är blöjfria nu och det är det som har väckt hennes intresse på allvar. Hon har rätt bra koll på när hon vill bajsa, men jag är rädd att vi kommer att ha många kissolyckor innan hon är helt torr, för hon verkar inte känna när nåt är på g utan märker det först när det är för sent. Det har hänt några gånger att hon, fast hon haft blöja på sig, har kommit och sagt att hon är kissnödig och då har kisset oftast redan kommit...

      Nåja, det där kommer hon nog på så småningom. Och under tiden är jag glad över att vi har väldigt få mattor och tvättmaskin i lägenheten ;)

      Radera