måndag 1 augusti 2016

Furuvik

För en vecka sedan var vi på Furuviks djurpark. En riktig toppenutfkykt som vi alla vill göra om fler gånger. Nästa gång köper vi dock biljetter på nätet innan så vi slipper köa in. Och så tar vi med lite picknick, för det fanns massor med mysiga picknickställen för mellis och liknande. Mat för en hel dag tror jag dock inte vi orkar släpa runt på och lunchen vi köpte var helt ok.

Hursomhelst, vi såg när chimpanser och orangutanger fick mat, vi såg ormar, kameler, kängurur, getter, hästar och mycket mer. Höjdpunkten var dock en liten flodfärd i en tunna genom "Amazonas" med lamor och flamingos. Supermysigt! Sen avslutade vi med en karusell innan vi sprang till bilen i värsta ösregnet på år och dagar. Det rann om oss när vi satte oss i bilen och jag hällde ur vatten ur skorna. Helt galet! Ett väldigt actionfyllt avslut på en toppendag som fram till regnet bjöd på strålande solsken.

Jag är så glad att vi skippade Kolmården och nöjde oss med Furuvik i år. Prefekt för våra barn. Lugnt och mysigt. Kolmården tar vi när de blivit lite äldre.

När mamma och pappa glömmer haklapp får man äta i bar överkropp.

I väntan på orangutangerna


Moa älskade att gå runt och kolla på alla djur. Här tittar vi på kängurus, men just när vi var där var de rätt slöa. Den enda som stod upp var en liten wallaby. Längtar efter och drömmer om en resa tillbaka till Australien en dag.

Kamelerna hade dock show, sprang runt, sandbadade och visade upp sig ordentligt. Riktigt roligt att se!

Flodfärden finns bara förevigad i systemkameran, så de bilderna dröjer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar