fredag 15 november 2013

Thailand - dag 1-4

Såhär i början av resan har vi inte gjort några avancerade saker. Vi badar, leker i sanden eller på vår lilla terass, försöker få rutin på måltiderna och gör vårt bästa för att Moa ska få den sömn hon behöver. Det går sådär. Men tills vidare kör vi på känsla och skiter i vad klockan är. Hon får sova om hon vill och annars väntar vi en stund innan vi försöker igen.

I början var Moa reserverad mot det mesta. Poolen gick hem först, men det har gått över nu. Hon älskar det ljumma havet och idag fick vi hålla fast henne ordentligt för att hon inte skulle springa rakt ut i vågorna. Sanden går också bra, att gå i och gräva i med spaden, men att få på händerna är inte kul! Då stelnar hon till och släpper allt hon har i händerna och vill bli tvättad. Det blir hon inte, men vi torkar av det värsta och lockar med ny lek och det brukar funka. Poolen får vi knappt upp henne från. Tyvärr är barnpoolerna 60 och 80cm djupa, så det finns ingen pool hon bottnar i, istället åker hon runt i våran famn och trivs alldeles ypperligt med det.

Något som också tar tid att vänja sig vid är all uppmärksamhet vi, och framförallt Moa såklart, får. Hotellpersonalen är alldeles galen efter henne och tjoar och skojar, klappar händerna och vinkar och vill helst av allt bära henne. Det får dock inte vem som helst göra, men Moa har valt ut två ur personalen som favoriter och en av tjejerna får nu gärna plocka upp henne.

Sedan vi kom hit har Moa inte ätit barnmat en enda gång. Förutom gröt till lunch och välling innan läggdags, och det funkar super! Till frukost äter hon av frukostbuffén; scrambled eggs med tomat och skinka, whole grain toast och vattenmelon och papaya. Till lunch får hon gröt. Den omkastningen är enklast för mig och Jonas eftersom gröt är enkelt att svänga ihop på rummet och uppskattad av Moa eftersom hon vägrade gröten när hon såg vad vi fick till frukost :) Till middag får hon antingen ris eller nudlar med kyckling eller räkor och hon äter som en häst, så ingen saknad av barnmaten där heller!

Ikväll (onsdag 13/11 = dag 4) shoppade vi för första gången. Ett fodral till surfplattan, en klänning till mig, shorts och t-shirt till Moa och 3 kallingar till Jonas. Allt för 160kr.

Nu är det sovdags och imorgon är det dags för lek och bad igen. Hårt liv, det här!



Min hiphopar-familj 



Fortsättning följer :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar