onsdag 20 november 2013

Thailand dag 8

Idag har vi varit på båtutflykt till Similan Islands. En heldagstur med besök på två öar och två snorklingsstopp. Öarna = stränderna var jättefina och vattnet kristallklart. Moa sprang i vattenbrynet och plockade snäckor och korall och kastade tillbaka dem i vattnet igen. Det är det absolut roligaste man kan göra på en strand om ni frågar henne. Det där med hink och spade har inte imponerat nämnvärt i jämförelse med detta. Sen badade vi och det räckte med att vada ut till midjehöjd för att se fiskar och det var naturligtvis en höjdare för fiskgalningen Moa.

På snorklingsstoppen turades jag och Jonas om att snorkla och ta hand om Moa, utom när en av tjejerna som var med på turen erbjöd sig att vara barnvakt en stund, då fick jag och Jonas simma tillsammans en stund. Absolut en uppskattad bonus som vi inte vågat räkna med! Själva snorklingen var tyvärr inte så imponerande. Vi såg massa småfisk av varierande färg, men ingen sköldpadda och det var det jag hoppades mest på. Nej, bättre snorklingsturer har vi varit på. Men dagen i sin helhet är vi ändå mycket nöjda med. Kul med en utflykt och att åka lite båt!

Vi har det verkligen bra här och tyvärr rinner dagarna iväg med en väldig fart, trots att vi bara badar och leker om dagarna. Nu har vi bara en dag kvar i Khao Lak innan vi på onsdag byter ort och hotell. Då ska vi utforska Kamala Beach!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar