tisdag 26 november 2013

Thailand dag 13-14 Utflykterna

I fredags ösregnade det hela dagen. Himlen öppnade sig och det vräkte ner, regnet dittills var ingenting i jämförelse. Efter googlande hittade vi ett shoppingcenter i Patong, så vi tog en taxi dit. Uppspelta över att ha hittat nåt att göra och av internets beskrivningar av stället blev vi nog såhär i efterhand lite besvikna. Vi gick runt och tittade, men shoppingen uteblev. Moa fick en t-shirt och en mjukis-elefant, det var allt. Under ett kort regnuppehåll promenerade vi runt i kvarteren närmast shoppingcentrat och herreminje vad skönt att få hoppa in i en taxi och åka därifrån sen. Sånt liv! Så mycket folk, ljud, bilar, myller och kaos. Nej, en barnfamilj hör verkligen inte hemma där. Iallafall inte våran.

Igår åkte vi på en halvdags city tour runt Phuket. Vi var upp på Kata view point, såg en orm- och en apshow, klappade en bebiselefant, besökte ett tempel och tittade på Big Buddha innan vi avslutade med ett besök på en cashewnöt-fabrik. Som bonus gjorde vi även ett besök på en honungsfarm och det bestod enbart av invallning in i en butik i hopp om att nån skulle köpa nåt. Det gjorde vi inte. Moa fick dock smaka bananer som torkats ihop med honung och trodde eventuellt att hon hade hamnat i himlen. Vi har aldrig sett hennes ögon bli så stora förut :)

Cashewnötsfabriken var lite åt samma håll, tyvärr. Vi fick se ett cashewnötsträd och hur man petar ut nöten ur sitt skal innan den torkas, men sen gick även det här stoppet ut på att shoppa. Vi provsmakade cashewnötter med många olika smaker och torkade frukter som tex mango, papaya, kokos, körsbär osv som de sålde, men vi orkade inte med köandet som att verkligen handla bestod av. Dåliga turister, stackars guiden som skulle få provision på vår shopping...

Det var kul att komma ut och se nåt annat och vi valde faktiskt att åka på den dittills enda regnfria dagen. Yey!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar