fredag 15 november 2013

Thailand - första rapporten

Dags för en kort sammanfattning av vår resa så här långt. Inläggen kommer stötvis eftersom jag skriver utan internetuppkoppling och sen postar alla inlägg när tillgång till internet väl finns.

Resan
Resan gick hur bra som helst! Första biten till Zürich tog 2,5h och Moa fick lunch på flyget och sen lekte vi med påsen med nappar och en åksjukepåse där napparna plockades ur den ena och i den andra. Om och om och om igen.

Del två, Zürich - Phuket, tog 11h och flöt också på väldigt bra. Vi läste sagor, såg på Teletubbies på surfplattan, lekte med koppar, smörpaket, skedar och annat roligt som följde med måltiderna. Och så åt vi förstås. Moa somnade nån gång vid 20-tiden och sov till vi landade kl.01. Jag och Jonas fick en knapp timme sömn var och när vi landade var det morgon i Thailand och en hel dag att ta sig igenom. Hela familjen powernapade 3h vid lunch och somnade för kvällen kl20 :)

Boendet
Första halvan av resan tillbringar vi i Khao Lak på Khao Lak bayfront hotel. Vi bor i en lägenhet på bottenplan precis vid poolen och har ca 50m till havet. Området är otroligt lugnt och lummigt och grönt och till Moas förtjusning finns här en damm med stora fiskar, ca fem katter och två hundar. Hotellet ligger dryga kilometern från själva centrum, så för att det ska hända något om kvällarna och eftersom Moas sovrutiner är helt bortblåsta knallar vi in dit när vi har duschat och fräschat till oss lite, äter sen middag och strosar runt lite till Moas ögon går i kors. Då går vi eller tar en taxi tillbaka, det kostar 20kr :)

Det var en början. Fortsättningen kommer i ett annat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar