tisdag 25 november 2014

Förkylningarnas tid

Vi hade en mysig helg med morfar och morbror. På lördagen hann vi med en liten julklappsspaningstur på stan innan vi gick en långpromenad och såg på Allt ljus på Uppsala. Vi såg inte alla kreationer, men några hann vi med innan vi frös alldeles för mycket och gick in och värmde oss och åt god middag på restaurang. Middagen blev dock inte alls som vi hade tänkt då Moa var helt energilös, vägrade ens smaka på maten och istället ville ha napp och kanin och sitta och kura i Jonas famn. Vi åt upp vår mat och traskade hem och Moa somnade i vagnen innan kl.19. Senare under kvällen fick vi förklaringen då hon vaknade och var het som en kamin. Feber. Igen.

Men eftersom Moa är känd som febertopparnas tjej så var febern borta vid lunchtid på söndag. Efter Moas sovstund tog vi med morfar på husvisning. Huset i sig var bra och fint, om än kanske inte toppmodernt. Det som var avgörande för att inte köpa det var tomten. Trångt, mycket sten och skuggigt. Ingen höjdare. Så vi letar vidare och tills drömhuset dyker upp så bor vi ju rätt bra där vi bor. Faktiskt.

Moas feber må vara borta, men natten till måndag var vi vakna mellan 1 och 2:30 pga en envis och rejäl hosta som slutade med att både Moa och jag fick byta till ren pyjamas. Efter en sån natt behöver man inte gå till förskolan, så Jonas och Moa var hemma och vilade igår. I natt har hon inte hostat lika mycket och därmed fått sova mycket bättre, så när hon vaknade var hon redo för en dag med sina kompisar.

Från det ena till det andra, här kommer helt plötsligt en magbild. V.22+0. Jag ser så fram emot att få mäta magen och jämföra med förra graviditeten (3 veckor kvar). Är helt säker på att den är betydligt större den här gången!

På den italienska restaurangen beställde vi in två stycken 2-personerspizzor. Riktigt goda båda två!

Morfar och Moa ritar och leker med kritor


Nu är det dags att ta tag i kvällens aktiviteter. För min del handlar det om att få barnet att sova och Jonas ska ägna sig åt att byta däck på bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar