måndag 3 november 2014

Då var vi inne i november

Moa avslutade oktober med att gå 1,5 dag på förskolan förra veckan. Vi var ju hemma måndag och tisdag. Moa gick hela onsdag och sen vid lunchtid i torsdags ringde de och sa att hon hade feber. Febern var dock ytterst kortvarig och vid läggning på kvällen var den redan borta. Men nån förskola på fredag var ju inte att tänka på, så då valde jag att jobba min halva dag på hemmaplan för att skona min egna tilltagande förkylning och samtidigt lösa vab-problemet.

På fredagseftermiddagen gick vi ut för lite frisk luft och lek i lekparken och stötte på både Theo som bor i lägenheten mitt emot oss och Emil med mamma och lillasyster, som bor i lägenheten under, så det var en riktigt trevlig eftermiddagsstund utomhus. Vi bokade även in en ny lekdejt med Theo för lördag förmiddag. På kvällen åt vi tacos och såg på film och jag tror att gravidmagen växte två storlekar under tiden. Sammandragningar, spänningar och ömma ligament gjorde mig halvt handikappad hela kvällen och det kändes som att jag nästan kunde se på den medan den växte.

På lördagsförmiddagen lekte vi med Theo + föräldrar både ute och inne, gick de fem metrarna hem och åt lunch och sov middag och sen kom de och lekte lite mera efter middagen. Så otroligt smidigt med så trevliga människor några få meter bort! Mellan eftermiddagsvilan och middagen hann vi med att göra vinter på balkongen, sätta om blommor och tvätta. Skönt att få sånt gjort också.

Igår fick vi äntligen träffa Vides lillebror som föddes förra söndagen. Så himla liten och underbart söt! Han sa inte ett pip under de 3 timmarna som vi var där, bara åt och sov och låg och tittade, medan Moa och Vide höll låda för ett helt dagis. De hade så kul ihop! Med undantag precis före lunchen då blodsockret sjönk lite väl snabbt hos dem båda.

Efter att Moa sovit middag i bilen storhandlade vi och åkte sen hem och grejade med tvätt och lite allt möjligt. Lagom till att fläskpannkakan skulle in i ugnen fick vi spontanbesök av Sundsvallsfamiljen Sondell med sina tre barn. De var på väg norrut efter att ha firat höstlov hos mormor och morfar i Jönköping. Så kul med spontanbesök, och middag till en familj till var ju lätt fixat genom att göra en ugnspannkaka till. Moa tyckte att de stora barnen Oskar 3år och Olivia snart 7år var väldigt spännande och hon gjorde allt precis som dem. Minstingen Maja, 6 månader, fick inte riktigt lika mycket uppmärksamhet av Moa, men hon var väldigt snäll och go hon också.

Idag är det måndag och vi har äntligen nått veckan då mormor kommer hit. Som vi längtar nu!


"Det kittlas i magen!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar